Japanse toezichthouder verleent officieel toestemming aan 11 cryptobeurzen

Weer zet Japan een goede stap in de richting voor een solide bitcoinmarkt. Nadat bitcoins eerder al werden aangemerkt als wettig betaalmiddel, heeft de toezichthouder nu officieel toestemming verleend aan cryptobeurzen.

Japan blijkt de tegenovergestelde aanpak te hanteren in vergelijking met buurland China. Waar de Chinese instanties de opkomst van Bitcoin steeds meer de kop in proberen te drukken, lijkt Japan op goede voet te staan met de digitale munt. Sinds april dienen onder meer bitcoinbeurzen te voldoen aan nieuwe regelgeving.

De Japanse toezichthouder FSA (Financial Services Agency) ziet er op toe dat investeerders worden beschermd tegen ondeugdelijke praktijken en beurzen zoals het eerder ten onder gegane Mt Gox. De nieuwe en toekomstige regelgeving zal de opkomst van dit nieuwe fintechfenomeen moeten ondersteunen.

Er zijn nu elf gelicentieerde beurzen die de goedkeuring van de FSA hebben mogen ontvangen. Op dit moment wachten er nog zeventien beurzen op goedkeuring van de FSA voor een licentie. Op voorhand hebben twaalf bedrijven besloten alle handelsactiviteiten stil te leggen en geen aanvraag te doen bij de FSA.


Belangrijke thema’s in dit artikel. Klik op een thema en ontdek meer.