Koers bereikt $2100: Bitcoin viert Pizzadag

De koers van bitcoin heeft vandaag een recordhoogte bereikt van ruim 2100 dollar (1895 euro). Maar waar begon het allemaal? Wanneer werd er voor het eerst waarde toegekend aan bitcoins? Dat gebeurde op 22 mei 2010, toen er twee pizza's gekocht werden voor 10.000 bitcoins. Vandaag vertegenwoordigen deze bitcoins een waarde van bijna 19 miljoen euro.

Zeven jaar geleden, op 18 mei 2010, deed Laszlo Hanyecz op het forum Bitcointalk het voorstel om twee grote pizza's te laten bezorgen in ruil voor 10.000 bitcoins. Een paar dagen later, 22 mei 2010, is het hem gelukt pizza's te ontvangen tegen betaling van de (toen nog) bijna waardeloze bitcoins. Het werd een historische dag in de geschiedenis van Bitcoin: voor het eerst hadden bitcoins waarde.

screenshotat

Vandaag is dan ook een dag die gevierd wordt door de Bitcoinenthousiasten, gedoopt Bitcoin Pizza Day. Dit jaar gaat de viering samen met recordhoogtes van de prijs van een bitcoin: op het moment van schrijven is deze ruim boven de 1800 euro. Voldoende reden om feest te vieren en nog een pizza te bestellen met bitcoins!


Belangrijke thema’s in dit artikel. Klik op een thema en ontdek meer.