Koers bereikt in euro's hoogste punt ooit

De koers van bitcoin heeft ten opzichte van de euro zijn hoogste punt ooit bereikt. De vorige top was in december 2013, vandaag kwam de koers tot 937 euro. De koers van bitcoin stijgt al gestaag sinds september dit jaar, na een dieptepunt rond de 150 euro.

koersgrafiek

De hoogste prijs die bitcoin ooit bereikt heeft in dollars is 1175 dollar. Vandaag bereikte bitcoin een prijs van 972 dollar, de all time high in dollars ligt dus nog zo'n 200 dollar hoger. Het verschil tussen de hoogste bitcoinprijs in euro's en in dollars is te verklaren door de waardevermindering van de euro ten opzichte van de dollar: in 2013 was de euro nog 1,30 dollar waard, vandaag is een euro nog maar 1,05 dollar waard. Hierdoor komt de prijs van bitcoin in euro bijna gelijk te liggen met de prijs in dollar.

alltime

Door de hoge prijs heeft bitcoin bovendien voor het eerst in de geschiedenis een market cap van meer dan 15 miljard dollar bereikt, nadat deze nog geen week geleden de 14 miljard bereikte. Een historisch moment en indrukwekkende mijlpaal.

Voor het eerst sinds 2013 is de prijs van bitcoin zo hoog als nu, spannende tijden. We houden je op de hoogte van de ontwikkelingen en het verdere koersverloop.


Belangrijke thema’s in dit artikel. Klik op een thema en ontdek meer.