Lightning nu beschikbaar voor alle BL3P gebruikers

Stortingen en opnames via Lightning zijn voortaan beschikbaar voor alle gebruikers van BL3P, de exchange van Bitonic. Daarmee zijn stortingen en opnames vrijwel direct en spotgoedkoop!

Het Lightning Network is een relatief nieuwe technologie voor Bitcoin, waarmee bitcointransacties razendsnel en goedkoop zijn. Een normale bitcointransactie kan tientallen centen kosten en duurt minstens één block van gemiddeld tien minuten en vaak langer. Transacties via het Lightning Network vinden echter binnen enkele seconden plaats en kosten slechts paar satoshi's.

In mei ging een pilot van start om de technologie op BL3P te implementeren, die nu met succes is afgerond.

Nu Lightning voor alle accounts op BL3P is geactiveerd, kunnen alle gebruikers voortaan bitcoins storten of opnemen via het Lightning Network voor een tarief van 5 satoshi's (0,00000005 BTC) per storting of opname.

Er geldt een dagelijkse limiet van 500.000 satoshi's (0,00500000 BTC) en een maandelijkse limiet van 1.250.000 satoshis (0,01250000 BTC).

Lightning stortingen en opnames

Om de nieuwe stortings- en opnamemogelijkheden te gebruiken heb je een walletapplicatie nodig die Lightning ondersteunt. Er zijn diverse Lightning-wallets waaruit je kan kiezen, maar een aantal populaire opties zijn Breez, BlueWallet, Wallet of Satoshi, Muun wallet en Phoenix wallet.

Je vindt de Lightning-functionaliteit op BL3P tussen de andere stortings- en opnamelijkmogelijkheden. Zodra je selecteert dat je een storting of opname via Lightning wil doen opent een nieuw scherm met een aantal velden. Vul de gevraagde informatie in en druk op de knop 'Aanmaken'.

Hierna toont het scherm je de LN-URL factuurgegevens. Die kan je kopiëren en in een Lightning-walletapplicatie plakken, waarna de walletapplicatie de rest regelt en je alleen nog maar hoeft te bevestigen.

Dezelfde informatie kan je ook laten weergeven als QR-code, die je met een Lightning-wallet eenvoudig kan scannen. Dan hoef je de LN-URL factuurgegevens niet handmatig te kopiëren. Druk op de knop 'Toon QR' om de unieke QR-code op het scherm te genereren, gebruik een Lightning-wallet om de code te scannen en bevestig de transactie met de walletapplicatie.

BL3P

BL3P is het Europese Bitcoin-only handelsplatform van Bitonic, het oudste Bitcoinbedrijf van Nederland. De focus van het platform ligt op een verfijnde gebruikerservaring, snelheid en stabiliteit op basis van eigen infrastructuur.

Met een hyperfocus op robuustheid functioneert BL3P als exchange en als toegangspoort tot het Bitcoin-ecosysteem. BL3P streeft naar behalen van de hoogst mogelijke standaarden met betrekking tot veiligheid, privacy en snelheid, gecombineerd met een geavanceerde handelservaring.

Dankzij een eigen trading engine en infrastructuur biedt BL3P hoge prestaties, met snelle afhandeling van stortingen en opnames. Met de recente toevoeging van Lightning behoren nu ook de directe opnames en stortingen tot de mogelijkheden van alle BL3P gebruikers - voortbouwend op bewezen Bitcointechnologie.


Wil je gebruikmaken van Lightning op BL3P?  Ga dan naar BL3P.eu om een account aan te maken. Bekijk ook eens de gidsen Handelen op BL3P en BL3P - verificatie.


Belangrijke thema’s in dit artikel. Klik op een thema en ontdek meer.