Mempool.bitcoin.nl - vanaf vandaag live!

Goede educatie en informatievoorziening gaan hand in hand. Eén van de beste middelen om informatie over de Bitcoin blockchain op te vragen is de mempool- en blockchain-explorer van het Mempool Open Source Project. Een handige tool, als je een vinger aan de pols van het Bitcoinnetwerk wil houden - vanaf vandaag geïntegreerd op bitcoin.nl.

Via Mempool kan je allerlei interessante informatie en statistieken over het Bitcoinnetwerk bekijken. Je treft er onder andere een live overzicht van de laatste en aankomende blocks, waarop je kan klikken om de inhoud te bekijken.

Ook kan je zien hoe vol de mempool is en wat de gemiddelde fees zijn. Met behulp van de zoekfunctie rechtsboven kan je transacties of adressen opvragen.

De knoppen linksboven leiden naar andere dashboards, met informatie en grafieken over mining, miningpools, difficulty en hashrate. Binnenkort volgt ook een pagina met informatie over het Lightning Network.

Mempool is een open source project. Voor de integratie op mempool.bitcoin.nl gebruiken we een node van Bitonic en onze eigen servers in Nederland. Bitonic en bitcoin.nl ondersteunen graag projecten die waardevol zijn voor de community en zijn daarom community sponsor van het project.

Je vindt de mempool- en blockchain-explorer via de knop 'Statistieken' in de menubalk bovenaan, of via de URL mempool.bitcoin.nl


Belangrijke thema’s in dit artikel. Klik op een thema en ontdek meer.