S.BLOX: Sony is de nieuwe eigenaar van exchange Whalefin

Sony begeeft zich op de cryptomarkt. Een dochteronderneming van de technologiereus deed een overname van het bedrijf achter de Japanse bitcoin- en crypto-exchange Whalefin. Het bedrijf is nu hernoemd tot S.BLOX en de exchange wordt vernieuwd en uitgebreid.

Whalefin was het handelsplatform van het Japanse bedrijf Amber Japan Co. Dat bedrijf werd in augustus vorig jaar overgenomen door Quetta Web Co., onderdeel van de Sony Group.

De overname bleef echter grotendeels onopgemerkt, tot de publicatie van een persbericht eerder deze week. Daarin wordt de naamswijziging naar S.BLOX aangekondigd en ook vernieuwing van het handelsplatform Whalefin.

Volgens het persbericht zijn er plannen voor een verbeterde vormgeving, een nieuwe app en uitbreiding van de valuta's en functies.

Bitonic app: de eenvoudigste manier om bitcoin te kopen, verkopen of bewaren. Alles op één plek.

Samenwerking met Sony Group

Ook noemt het persbericht tweemaal het streven tot samenwerking met andere bedrijven binnen de Sony Group, om 'nieuwe toegevoegde waarde te creëren in crypto-activa handelsdiensten'.

Of daar ook concrete plannen voor zijn is vooralsnog onbekend. Wel biedt Whalefin op dit moment al een kortingsactie aan voor klanten van Nuro Mobile, een mobiele telefoonprovider van Sony Network Communications.

Mogelijk wordt op dezelfde manier aansluiting gezocht met andere projecten binnen de Sony Group. Zo heeft Sony Network Communications bijvoorbeeld ook plannen voor een eigen 'Sony blockchain', waarop het intellectueel eigendom wil registreren. 

Een ander onderdeel van de Sony Group, Sony Bank, start binnenkort met NFT-beloningen voor de aanschaf van financiële producten. Eerder lanceerde het ook al een stablecoin en vastgoed-tokens. Deze zouden op Whalefin verhandeld kunnen worden.

Bitcoin

Bitcoin wordt in de plannen van Sony niet specifiek genoemd. Toch is bitcoin, afgezien van de dollar-stablecoins, ook op Whalefin de voornaamste digitale valuta met de meeste handelsparen. 

De geleidelijke omarming van de technologie door een gerenommeerde techreus zoals Sony kan gezien worden als een positieve ontwikkeling voor de verdere adoptie en tekenend voor de veranderende maatschappelijke opinie ten opzichte van digitale valuta's.


Lees ook eens over hoe bitcoin in de Amerikaanse presidentsverkiezingen een politiek thema lijkt te worden


Belangrijke thema’s in dit artikel. Klik op een thema en ontdek meer.