Satoshis Treasure: de jacht op $1 miljoen

Er is een jacht gaande over de wereld. Men jaagt op bitcoins, éénn miljoen dollar aan bitcoins. Nog onbekende ontwikkelaars hebben een mondiale speurtocht gelanceerd waar iedereen aan mee kan doen.

De zoektocht is voor iedereen die wat extra spanning in zijn of haar leven wil brengen, zo laat de website van Satoshi's Treasure weten. Er is een prijs van één miljoen dollar aan bitcoins te vergaren. De bedenkers hebben het echter niet eenvoudig gemaakt.

De benodigde privésleutel is opgedeeld in 1000 stukjes, op basis van Shamir's Secret Sharing. Om bij de prijs te komen dienen er minimaal 400 van de 1000 sleuteldeeltjes bemachtigd te worden.

Voor elk van deze sleuteldeeltjes worden verschillende opdrachten gepubliceerd. Het gaat hierbij om wiskunde puzzels, algemene vraagstukken en ontdekkingstochten. Zo zijn er op verschillende fysieke locaties op de wereld personen te vinden die, wanneer je ze een specifiek voorwerp overhandigt, je de gewilde sleutel zullen overhandigen.

Dit is niet de eerste bitcoinpuzzel waar een grote prijs aan hangt. Eerder werd er al 17 duizend euro aan bitcoins in een schilderij verstopt.


Belangrijke thema’s in dit artikel. Klik op een thema en ontdek meer.