Stekking is voortaan Satsback.com

Eerder deze maand zijn de platformen van Stekking.com en Satsback.com gefuseerd en vond de herlancering van de website plaats. Beiden gaan nu gezamenlijk verder onder de naam Satsback.com. Via Satsback.com ontvang je bij meer dan 10.000 webwinkels in Nederland en het buitenland gratis cashbacks in bitcoin.

De fusie tussen de platformen van Stekking.com en Satsback.com is compleet. Beide platformen richtten zich op het aanbieden van gratis bitcoin cashbacks en besloten vorig jaar de handen ineen te slaan. De herlancering van de website vond eerder deze maand plaats. De merknaam Stekking.com komt daarmee te vervallen en beide diensten zullen voortaan gezamenlijk optrekken onder de naam Satsback.com.

Bitcoin cashback

De dienstverlening blijft hetzelfde: bij aankopen bij aangesloten webwinkels ontvang je gratis een klein percentage van het bedrag terug in bitcoin. Een soort korting, maar dan anders.

satsbackdetected.png

Inmiddels zijn er al meer dan 10.000 aangesloten webwinkels, waaronder ook een aantal grote en populaire. Het percentage cashback varieert meestal tussen de 1% en 4%. Rijk word je er niet van, maar als je toch af en toe online aankopen doet is het een leuke manier om zorgeloos wat extra satoshis te stacken.

Om je aan te melden voor de cashback hoef je weinig te doen. Voor een account is alleen een e-mailadres nodig en na het installeren van de browserextensie attendeert Satsback je automatisch wanneer een website een cashback aanbiedt. Daarna hoef je de cashback alleen nog te activeren via de knop.

Als je al een account had bij Stekking of Satsback, dan is dat automatisch overgezet en hoef je geen nieuw account aan te maken.

Opnames via Lightning

Cashbacks sparen zich op in je account totdat je ze opneemt naar een eigen wallet. Je kiest zelf wanneer je een opname doet en er gelden geen minimumbedragen. Voor een opname scan je simpelweg een QR-code op het scherm met een bitcoinwallet die Lightning-transacties (LNURL-pay) ondersteunt, zoals BlueWallet of Breez. We raden aan ze beiden te installeren en ermee te experimenteren, omdat de transactiekosten soms verschillen.

Naar onze ervaring werkt de cashback via Satsback.com meestal prima. In enkele gevallen mislukt echter de koppeling tussen een webwinkel en Satsback en gaat de cashback verloren. Dat schijnt vooral afhankelijk te zijn van de gebruikte browser en andere factoren zoals een VPN.

De vernieuwde website van Satsback vind je op www.satsback.com


Een andere manier om zorgeloos bitcoin te sparen is via Bits van Bitonic. Daarmee kan je geautomatiseerd en periodiek bitcoin kopen via automatische bankoverschrijvingen.


Belangrijke thema’s in dit artikel. Klik op een thema en ontdek meer.