Trezor kondigt model T aan

Een hardware wallet is de manier om gebruiksvriendelijk, en toch geheel veilig, je bitcoins op te slaan en te beheren. We hebben in het verleden dan ook al uitgebreid aandacht gegeven aan de verschillende hardware wallets die beschikbaar zijn. Binnenkort zal het nieuwe model van Trezor op de markt komen, de model T.

De aankondiging van de Trezor model T vond al even geleden plaats, op 1 november. Deze datum is bewust gekozen: 1 november is de datum dat Satoshi Nakamoto precies negen jaar geleden het Bitcoin white paper introduceerde. De lancering is daarmee een eerbetoon aan de bedenker(s) van Bitcoin.

Nieuwe features

De nieuwe hardware wallet van Trezor heeft een vernieuwd ontwerp en een nieuwe interface. In tegenstelling tot zijn voorganger, de Trezor One, heeft de model T een touchscreen op het apparaat zelf. Dit maakt het apparaatje makkelijker in gebruik, maar vooral ook veiliger. Het ingeven van informatie, zoals je pincode of recovery seed, hoeft nu niet meer via een computer gedaan te worden, maar kan rechtstreeks op het apparaat zelf.

De model T zal nieuwe firmware gebruiken, die volledig nieuw geschreven is, genaamd TREZOR Core. Hierdoor is het ontwerp van de model T niet alleen veiliger, maar wordt het ook makkelijker om verschillende coins te ondersteunen. De code is uiteraard open-source.

Nog even geduld

Helaas is de model T op dit moment alleen nog te pre-orderen en zijn de beschikbare wallets in deze fase al geheel uitverkocht. De officiële launch zal begin 2018 plaatsvinden. Bitcoin.nl zal dan uiteraard een uitgebreide review van de nieuwe hardware wallet doen.


Belangrijke thema’s in dit artikel. Klik op een thema en ontdek meer.