Vergeet de koers, word bitcoin-ontwikkelaar!

Voor velen is een van de bekendste en meest aantrekkelijke aspecten van bitcoin de koers, maar de meeste handelaren komen er snel achter dat die koers toch wat lastiger te voorspellen is dan gedacht. Een betere weg naar rijkdom is daarom wellicht om simpelweg wat bitcoin(s) aan te schaffen en vervolgens je tijd te steken in het bijdragen aan de ontwikkeling van bitcoin. Dus, wordt bitcoin-ontwikkelaar!

Handelen is niet voor iedereen

Bitcoin staat al zo lang als het bestaat bekend als een enorm volatiele investering. Bitcoin is en zal daarom ook altijd interessant blijven als handelsproduct. Periodes van euforie die samen gaan met dagelijkse nieuwskoppen over de nieuwe hoogtes die de koers van bitcoin heeft bereikt laten het soms lijken alsof bitcoin een alsmaar in waarde stijgend goed is. Over de lange termijn genomen is bitcoin op zijn zachtst gezegd een succesvolle investering geweest, maar wie verwacht daar op korte termijn zijn voordeel mee te doen kan zijn vingers branden.

Deel uit maken van de groei van bitcoin is een avontuur op zich, gedreven door technologische innovatie en ideologische denkbeelden, maar bitcoin zal niet iedereen van de ene op de andere dag miljonair maken. Zoals we in het verleden al zagen: als men op een verkeerd moment instapt, zonder de vastberadenheid om voor mogelijk vele jaren de investering vast te houden en gedegen begrip van bitcoin als investering, dan kan dat negatief uitpakken. Handelen is daarom niet voor iedereen. Razend interessant blijft die koers natuurlijk wel.

Verder kijken dan de koers verandert hoe je naar de koers kijkt

Gelukkig valt er veel meer te beleven dan de sensatie van koersstijgingen en koersdalingen, maar daarvoor is het wel nodig om iets dieper te kijken naar wat bitcoin ons brengt. Begrijpen waar je in investeert, dat is misschien wel de meest waardevolle tip; alleen dan weet je waar je aan begint. Wanneer je de tijd neemt om je in te lezen over wat bitcoin is, hoe het werkt, en hoe het zich potentieel in de toekomst kan gaan ontwikkelen, zal duidelijk worden dat bitcoin niet simpelweg een investering is: het is een beweging en een nieuwe manier van kijken naar hoe we met geld en vertrouwen omgaan. Een betere weg naar rijkdom is daarom wellicht om simpelweg wat bitcoin(s) aan te schaffen en vervolgens tijd te steken in het bijdragen aan de ontwikkeling van bitcoin.

Wanneer je in deze beweging kruipt verandert je beeld van bitcoin van 'nerdy digitaal e-money' als geldboom naar betaalmiddel dat de potentie heeft de wereld te veranderen en grenzen te laten vervagen. Net als het internet dat heeft gedaan, heeft bitcoin de kans om de wereld nog een stuk kleiner te maken. Pas wanneer je de implicaties van de technologie begint te doorzien kun je een goed beeld vormen van bitcoin als investering. Wanneer je dit doet, dan kan het wel eens zo zijn dat je inziet dat investeren in bitcoin secundair is. Primair staat het gebruik van bitcoin als wereldwijd, vertrouwensloos en decentraal betaalmiddel. En wie weet, misschien besluit je met dit nieuw gevonden inzicht wel een steentje bij te dragen aan de ontwikkeling van het protocol en de infrastructuur daaromheen.

Bekijk de vacatures bij Bitonic als je je geroepen voelt!


Belangrijke thema’s in dit artikel. Klik op een thema en ontdek meer.