Wat doen Bitonic en BL3P op 1 augustus?

UPDATE 24-7-2017 09:56: Bitonic heeft inmiddels een update geplaatst omtrent de situatie:

Het gevaar op een splitsing in het bitcoin-netwerk lijkt dusdanig afgenomen te zijn dat wij de in- en verkoop van Bitcoin niet meer van plan zijn stil te leggen. Uiteraard kunnen de omstandigheden ons alsnog dwingen om deze beslissing te herzien en we zullen u in dat geval direct op de hoogte brengen, maar vooralsnog zien wij daar geen aanleiding toe.

Het originele artikel volgt hieronder.

We hebben de afgelopen weken geschreven over de onzekere situatie die ontstaan is door de onenigheid over de verschillende schaalbaarheidsvoorstellen (1, 2, 3, 4, 5). Maar wat betekent dat voor het aankopen en verkopen van bitcoins? Bitonic en BL3P hebben naar buiten gebracht hoe zij om zullen gaan met de situatie rondom 1 augustus.

Maatregelen Bitonic en BL3P

De maatregelen die Bitonic en BL3P zullen treffen zijn kort samengevat in de punten hieronder:

  • Vanaf 31 juli 20:00 zal bitonic.nl op pauze gaan. Het is dan tijdelijk niet meer mogelijk om bitcoins te kopen of verkopen. Houd rond deze tijd de website van Bitonic in de gaten voor updates.
  • BL3P.eu zal in de loop van 31 juli de mogelijkheid om bitcoins te storten en op te nemen stopzetten. Dit in verband met het risico op de mogelijkheid dat transacties ongedaan gemaakt kunnen worden. Houd ook het nieuws op BL3P in de gaten voor updates rondom deze situatie.
  • Gezien de onzekerheid van de situatie kan het zijn dat de maatregelen eerder van kracht gaan of gaandeweg aangepast worden. Houd hiervoor wederom het nieuws op de websites in de gaten.

bitonicblpklein

Advies

Het algemene advies luidt: sla je bitcoins veilig op en doe tijdelijk geen transacties vanaf 31 juli. Zo voorkom je dat je risico loopt op het kwijtraken van je bitcoins. Bitcoin.nl zal je ook op de hoogte houden van de ontwikkelingen. De gehele nieuwsberichten van Bitonic en BL3P zijn online te lezen. Wat de koers van Bitcoin zal gaan doen blijft, zoals altijd, koffiedik kijken. Het is wel goed om je bewust te zijn dat de koers van Bitcoin extreem volatiel kan zijn, wees daar de komende periode extra behoedzaam op.


Belangrijke thema’s in dit artikel. Klik op een thema en ontdek meer.