Bitcoin-only conferentie in oktober in Amsterdam

In samenwerking met Amsterdam Decentralized en Westergas organiseert Bitcoin Magazine de eerste Europese variant van hun conferentie op weg naar hyperbitcoinization. Dit maakte Bitcoin Magazine afgelopen maandag bekend. Het bitcoin-only evenement – Bitcoin Amsterdam – zal plaatsvinden in Amsterdam van 12 tot en met 14 oktober in het iconische Westergas.

De bewoordingen van Bitcoin Magazine zijn helder: ‘We laten geen enkele regio achter in ons streven naar hyperbitcoinization’. Normaal gesproken vinden conferenties georganiseerd door Bitcoin Magazine plaats in de Verenigde Staten. Nu dus in Europa en ook nog eens in Nederland.

Terwijl Europa achterblijft ten opzichte van andere regio’s op het gebied van regelgeving en acceptatie door overheden, is de vraag naar bitcoin groot. David Bailey, CEO van Bitcoin Magazine

Het doel van het evenement is om de groeiende belangstelling voor bitcoin verder aan te wakkeren door middel van educatie en inspiratie. De onderstaande trailer van Bitcoin Amsterdam licht alvast een tipje van de sluier op. 

Eerdere sprekers op conferenties van Bitcoin Magazine waren onder andere Michael Saylor, Peter Thiel en Serena Williams. Welke sprekers Bitcoin Amsterdam zullen gaan bijwonen, is nog niet bekend.

De prijzen voor de toegangskaarten zijn al wel bekend en beginnen bij € 249,-. Ook zijn er zogenoemde Whale Passes te koop. Deze beginnen bij € 2.999,-. Met een Whale Pass krijg je onder andere toegang tot VIP-gebieden, zoals de ‘Deep: Whale VIP Lounge’.

Op het evenement is het overigens mogelijk om te betalen met bitcoin via lightning. Als je deelneemt aan de pilot van BL3P, de bitcoin exchange van Bitonic, dan zou je daar wellicht wat sats kunnen opnemen.


Wil je meer weten over Bitcoin Amsterdam? Volg dan The Bitcoin Conference op Twitter.


Belangrijke thema’s in dit artikel. Klik op een thema en ontdek meer.