Connect the World: podcast over Bitcoin en Lightning met interessante gasten

Sinds kort tref je op bitcoin.nl de podcast Connect The World, een Engelstalige spin-off uit de Satoshi Radio-community, gericht op het Lightning Network. Connect The World houdt je op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen, maar maakt vooral indruk met interviews waarbij diverse kopstukken uit de Lightning-community aan het woord komen.

De hosts, Edward en Stef, zijn bekenden in de Nederlandse Lightning-community. De podcast is een Engelstalige 'spin off' van de Nederlandstalige podcast Satoshi Radio, waar een enthousiaste community omheen is ontstaan waar beiden onderdeel van uitmaken. Deze community organiseerde vorig jaar de grootste Ring of Fire ooit.

Eind vorig jaar besloten de twee te starten met een podcast. Connect the World richt zich uitsluitend op het Bitcoin Lightning Network, met interessante interviews en updates over de laatste ontwikkelingen. Dóór en vóór de Lightning-community.

"Het begint met het geloof in de steeds groter wordende rol van het Lightning Network als een tweede laag bovenop Bitcoin, want Lightning geeft ons meer mogelijkheden zoals instant payments en meer schaalbaarheid, en lage transactiekosten overal ter wereld. Dat is echt fantastisch", legt Edward (in het Engels) uit tijdens de eerste aflevering

"Alle eigenschappen die nodig zijn voor het Bitcoin betalingsnetwerk zitten in Lightning. Het geeft ons echt de voordelen die we zochten voor het Bitcoin-betalingsnetwerk. En het breidt zichzelf zo snel uit, er vindt veel innovatie plaats in de Lightning-community, dus we dachten dat het tijd was om een podcast te starten die zich alleen richt op Lightning."

Interessante gasten

De hosts zijn zelf insiders uit de Lightning-community en krijgen het wekelijks voor elkaar om diverse kopstukken uit de wereldwijde Lightning-community te interviewen.

Van Lightning-developers zoals Alex Bosworth en Rusty Russell, tot aan de Tongaanse politicus Lord Fusitu'a en 'podfather' Adam Curry - in het segment '21 minutes' vuren de hosts binnen 21 minuten zoveel mogelijk vragen op ze af.

Luisteren en kijken

Er zijn al meer dan 40 afleveringen van Connect the World, die nu ook te beluisteren zijn via bitcoin.nl. Je kan de podcast ook vinden via Podcasting 2.0 (podcastindex.org) of diverse bekende podcastkanalen (waaronder Spotify en Apple Podcasts). Video's van de afleveringen vind je op Youtube

Sponsoring

Connect the World is een sympathiek initiatief dat bijdraagt aan de wereldwijde informatievoorziening en adoptie van Lightning. Bitonic deelt de visie dat Lightning een steeds belangrijkere rol zal innemen en we steunen de podcast daarom graag.

Sinds kort sponsoren we de podcast met onze exchange BL3P, de eerste exchange van Nederland die Lightning ondersteunt - een logische match voor Connect the World.


Alle afleveringen van Connect the World vind je hier. Meer podcasts luisteren? Neem dan ook eens een kijkje bij de andere podcasts op onze site!


Belangrijke thema’s in dit artikel. Klik op een thema en ontdek meer.