De bitcoingids: Startersgids

Beginnen met Bitcoin. Dat is niet moeilijk, maar je moet wel een paar dingen weten. Aan de bitcoingids hebben we daarom een handige en beknopte Startersgids toegevoegd. Je vindt de Startersgids bij de andere bitcoingidsen.

Bitcoin is nieuw en technologisch ingewikkeld, maar het gebruiken is niet moeilijk. Je moet vooral een paar basisbeginselen begrijpen. In de Startersgids nemen we je bij de hand en leggen we stapsgewijs de basis uit, zodat je direct aan de slag kan. We leren je onder andere op welke manieren je bitcoin kan bewaren en beheren, wat een wallet en bitcoinadressen zijn en hoe je bitcoin kan versturen, ontvangen of verhandelen.

De startersgids bestond eerder al als tweedelig artikel Beginnen met Bitcoin deel 1 en deel 2. Om de gids beter onder de aandacht te brengen hebben we de gids nu ook toegevoegd aan de andere bitcoingidsen. De oude artikelen blijven nog wel online staan, maar worden niet langer geüpdatet en verwijzen voortaan naar de nieuwe bitcoingids.

Je vindt de Startersgids bij de andere bitcoingidsen. Ken je iemand die er baat bij zou kunnen hebben? Stuur de gids dan door! Zo helpen we elkaar en werken we samen aan de verdere adoptie van Bitcoin.


De bitcoingids vind je via de menubalk bovenaan.


Belangrijke thema’s in dit artikel. Klik op een thema en ontdek meer.