Lightning Network groeit gestaag door: liquiditeit nu meer dan 3900 BTC

Sinds de lancering van het Lightning Network in 2018 is de transactiecapaciteit hard gegroeid. Momenteel is de totale liquiditeit in het netwerk gestegen naar 3915,71 BTC, een nieuw record.

Ongeacht de dalende prijs, blijft het Bitcoinnetwerk doorgroeien en wordt het onverminderd doorontwikkeld, zo blijkt uit de hoge hashrate en het aantal nodes in het netwerk. Ook het Lightning network groeit gestaag door. Het Lightning Network is een nieuwe technologie, waarmee bitcointransacties sneller en goedkoper zijn zonder dat het ten koste gaat van de decentrale veiligheid die de blockchain biedt.

Het lightning network werkt via betaalkanalen die gebruikers naar elkaar openen. Om lightning transacties te doen moet er eerst bitcoin in zo'n betaalkanaal worden aangevuld. De bitcoins in de betaalkanalen worden gebruikt voor de liquiditeit, zodat fondsen door het netwerk kunnen vloeien. De hoeveelheid bitcoin die op de tweedelaag van bitcoin staat is momenteel 3.925,72 BTC, een recordhoogte.

tp6g243aTyLnThMvZMXw3TfQEjRbmeiCTTkegmtNQAWSWlam14AaJBJ77O2V5ThPVk60HcZrMn5Tlrg3x42SVdhpUoYIkunpTEpnz0VDtezl66TIlOfmr2iXujJWQlDC1FW1NXByoRhM429Z-A

De overige statistieken van het lightning network laten zien dat niet alleen het reguliere Bitcoinnetwerk groeit, en dat is goed nieuws. Het Lightning Network is namelijk één van de manieren waarop Bitcoin kan opschalen voor massagebruik.

De technologie rondom het Lightning Network is nog volop in ontwikkeling. Doordat transacties nagenoeg gratis en razendsnel zijn, zijn de mogelijkheden enorm. Lightning maakt microtransacties ter waarde van een duizendste van een cent (of nog minder) mogelijk. Zo wordt er bijvoorbeeld gekeken naar de integratie van Lightning in computergames of podcasts, waarbij je per seconde dat je luistert, je de podcast maker direct via Lightning kunt betalen.

Ook in Nederland wordt gewerkt aan Lightning. Zo zal de exchange van Bitonic, BL3P, binnenkort Lightning in het platform integreren. Dat maakt het mogelijk om snel en goedkoop bitcoins naar het platform te sturen of op te nemen naar een eigen wallet.


Wil je meer weten over het Lightning Network? Kijk hier voor al onze artikelen omtrent deze ontwikkeling.Belangrijke thema’s in dit artikel. Klik op een thema en ontdek meer.