Publicatie Space Force-majoor: 'Bitcoin kwestie van nationaal veiligheidsbelang'

Jason Lowery heeft zijn boek 'Soft War: A Novel Theory on Power Projection and the National Strategic Significance of Bitcoin' gepubliceerd. De majoor uit de Amerikaanse Space Force heeft de publicatie ook ingediend bij het secretariaat van de Amerikaanse president, de minister van Defensie en de Joint Chiefs of Staff. 

In het boek beargumenteert Lowery dat Bitcoin niet alleen digitaal geld is, maar ook een nieuw tijdperk van digitale oorlogsvoering heeft ingeluid. Volgens Lowery is Bitcoin een kwestie van nationaal veiligheidsbelang en moet de Verenigde Staten snel werk maken van de adoptie en omarming, wil het haar rol als wereldmacht niet verliezen.

Lowery baseert zijn theorie volgens eigen zeggen op fundamenten uit de biologie, evolutieleer, antropologie en politieke wetenschappen. Speciale aandacht besteedt hij aan de projectie van macht en hoe Proof of Work het mogelijk maakt om fysieke macht in, uit en door cyberspace te projecteren.

Proof of Work is het miningmechanisme van Bitcoin, waarbij gespecialiseerde computers (ASICs) grote hoeveelheden rekenkracht besteden in een poging het volgende block te vinden. Miners concurreren daarbij in een wapenwedloop om de grootste hoeveelheid rekenkracht (hashrate), want dat bepaalt de verdiensten. De geleverde rekenkracht dient ter om de blockchain te beveiligen - hoe meer rekenkracht, hoe veiliger het is.

Let the Hash Wars begin Jason Lowery

Jason Lowery is een relatief nieuwe naam in de wereld van Bitcoin. Als majoor in de Amerikaanse Space Force en met een verfrissende invalshoek, maakte hij zich echter snel populair bij podcasters en influencers. Sindsdien geniet hij enige bekendheid en ontpopte hij zich tot een filosofische denker met een militaire insteek, dat nu uitmondt in de publicatie van zijn boek.

Natuurlijk is het afwachten of zijn theorie vat krijgt op de hogere rangen. Het is desondanks interessant dat er zelfs binnen militaire kringen tegenwoordig stemmen opgaan, die oproepen Bitcoin te omarmen.

Wil je het boek zelf lezen? Dat kan. Het boek Soft War: A Novel Theory on Power Projection and the National Strategic Significance of Bitcoin is nu te koop op Amazon.


Meer boeken lezen over Bitcoin? Hier zijn vijf leestips en must-reads.


Belangrijke thema’s in dit artikel. Klik op een thema en ontdek meer.