Dit is het nieuwe bitcoin.nl!

Bitonic bestaat tien jaar en daarom is het tijd om ook bitcoin.nl in een nieuw jasje te steken. Vandaag lanceren we het nieuwe bitcoin.nl: hét educatieve platform voor onbegrensde bitcoinkennis. Een plek om te lezen en leren over Bitcoin: wat het is, hoe je het kan gebruiken, wat de laatste ontwikkelingen zijn en waarom het interessant, nuttig en belangrijk is. Lees hier onze visie en bekijk onze video.

Bitcoin is gegroeid. De technologie is verbeterd, de software toegankelijker en steeds meer mensen bezitten een beetje bitcoin. Van individuele spaarders tot aan de financiële sector, vluchtelingen en activisten, politici en zelfs natiestaten: Bitcoin is uit de obscuriteit getreden en dringt steeds verder door tot alle lagen van de maatschappij. Bitonic, het oudste bitcoinbedrijf van Nederland, bevindt zich vanaf het begin in de voorhoede van die beweging en zet zich al sinds 2012 in ten behoeve van bitcoin in Nederland, onder andere met het educatieve platform bitcoin.nl.

Volgens schattingen is de adoptie in Nederland inmiddels toegenomen tot een paar procent van de bevolking. Maar Bitcoin is voor iederéén. Dat geloven we meer dan ooit. Daarom is het onze missie om ook de rest van Nederland op weg te helpen.

Met betrouwbare en evenwichtige informatievoorziening, praktische gidsen en regelmatige nieuwsupdates helpen wij door de ruis heen te prikken en tot de kern door te dringen. Bij ons gaat het niet om sensatie, speculatie of het aantal kliks, maar om toegankelijke informatie, praktische educatie en grootschalige adoptie. Onze nieuwe website en huisstijl reflecteren dat streven.

Het domein 'bitcoin.nl' leidt de weg: over bitcoin, voor Nederland. Het is een belangrijk URL en vaak het eerste dat je tegenkomt als je naar bitcoin zoekt via zoekmachines. Die verantwoordelijkheid nemen wij serieus: bitcoin.nl moet goed en representatief zijn.

Daarom lanceren we vandaag in het kader van ons tienjarige bestaan het nieuwe bitcoin.nl: hét educatieve platform voor onbegrensde bitcoinkennis. Een toegankelijke informatiebron en houvast voor nieuwkomers, en een plek waar gevorderden hun vrienden en familie met een gerust hart naartoe kunnen verwijzen.

Nieuw op bitcoin.nl is de bitcoingids: een verzameling praktische gidsen over hoe je bitcoin kan gebruiken. Onderdeel daarvan is de begrippenlijst, waarin we de terminologie toelichten. Ook lichten we op onze site een aantal hoogwaardige podcasts uit, voor degene die nog dieper de materie wil induiken.

Net als Bitonic begint ook bitcoin.nl nu aan een nieuw hoofdstuk. Help je ons mee een groter publiek te bereiken? Informeer je omgeving en volg ons via Twitter, Facebook of Instagram!


Meer weten over het ontstaan en tienjarige bestaan van Bitonic, het oudste bitcoinbedrijf van Nederland? Op de website van Bitonic lees je er meer over.


Belangrijke thema’s in dit artikel. Klik op een thema en ontdek meer.