Bitcoin weekupdate: week 23

Elke week gebeurt er wel wat spannends rondom Bitcoin. Met onze wekelijkse update houden we je graag up-to-date. Zo weet je elke week wat er op hoofdlijnen speelt. Een spoiler: deze week stond in het teken van de Securities & Exchange Commission (SEC).

Maandag

De SEC dient 13 aanklachten in tegen Binance en Changpeng Zhao (CZ), waaronder het opereren als niet-geregistreerde beurs, broker en clearingsinstelling. Ook zouden Amerikaanse klanten van Binance US toegang hebben gehad tot het internationale platform.

Dinsdag

De SEC klaagt ook Coinbase aan voor het opereren als niet-geregistreerde beurs, broker en clearingsinstelling. De waakhond stelt dat Coinbase niet-geregistreerde effecten aanbood via onder andere ‘staking-as-a-service’.

Meer lezen over het nieuws van maandag en dinsdag? Dat doe je hier.

Woensdag

De SEC dient een aanvraag in om de tegoeden van Amerikaanse klanten van Binance US tijdelijk te bevriezen. Zo worden de activa van klanten tijdens de rechtszaak beschermd tegen mogelijke vermenging met tegoeden van klanten van het internationale platform.

Donderdag

De advocaten van Binance beweren dat Gary Gensler, voorzitter van de SEC, zich in 2019 heeft aangeboden als informele adviseur bij het bedrijf en gelet hierop van de zaak moet worden gehaald. Op 13 juni verschijnen beide partijen voor de rechter.

Meer hierover lezen? Dat kan op Coindesk.

Vrijdag

Binance US schort stortingen in dollar op en heeft haar klanten op de hoogte gesteld dat opnames in dollar vanaf 13 juni worden onderbroken. Verder lijkt het platform te blijven functioneren.

Tot volgende week!


Van wie wordt ons geld? We spraken Mahir Alkaya van de Socialistische Partij (SP) hierover. Het interview lees je hier terug.

Belangrijke thema’s in dit artikel. Klik op een thema en ontdek meer.