Bitcoinminer Core Scientific staat op omvallen

Gisteren meldden we al dat miners het zwaar hebben door hoge energieprijzen en dat waarschijnlijk alleen de sterksten deze  dull market dull market Een dull market (saaie markt) wordt gekenmerkt door een lange periode van laag handelsvolume en kleine prijsveranderingen. Dit komt vaak voor na een lange tijd van prijsdalingen en geeft aan dat kopers en verkopers weer in balans komen. zullen overleven. Core Scientific lijkt niet in deze categorie te vallen. De miner, één van de grootste beursgenoteerde bitcoinminingbedrijven uit de Verenigde Staten, staat namelijk op omvallen.

Dat meldde Core Scientific gisteren zelf in een verklaring aan de Securities and Exchange Commission (SEC). Hierin staat onder meer dat Core Scientific haar schulden de aankomende tijd niet kan betalen en de liquide middelen voor het einde van het jaar waarschijnlijk zijn uitgeput.

De koers van Core daalde gisteren met 77%. Mocht het bedrijf daadwerkelijk failliet gaan, dan kunnen aandeelhouders hun volledige investering verliezen, waarschuwt Core in de verklaring. 

De bitcoinminer verklaart dat haar liquiditeit ernstig is aangetast door de relatief lage bitcoinprijs in combinatie met hoge energiekosten en de stijging van de hashrate. Ook loopt er nog een geschil met het failliete cryptoleningsbedrijf Celcius Network wat mede heeft geleid tot de financiële problemen bij Core. 

Afgelopen juni verkocht Core nog zo’n 6000 bitcoins om verder te kunnen. Na de verkoop bleef het bedrijf fors door minen, maar toch blijkt de huidige markt te dull om het hoofd boven water te houden.  


Belangrijke thema’s in dit artikel. Klik op een thema en ontdek meer.