Het eerste Bitcoin-only event in Afrika begint vandaag in Ghana

In Accra, de hoofdstad van Ghana, is vandaag het eerste Bitcoin-only evenement in Afrika ooit begonnen. Zo'n 800 aanwezigen zullen de komende drie dagen presentaties en discussies met onder andere Jack Dorsey, Alex Gladstein en Jack Mallers volgen. Onderwerpen als adoptie en het gebruik van Bitcoin in Afrika zullen centraal staan.

De eerste editie van de Africa Bitcoin Conference wordt van 5-7 december gehouden in het Kempinski Hotel in Accra. De meeste landen in Afrika hebben in de afgelopen jaren een enorme groei in het gebruik van Bitcoin gezien, voornamelijk Nigeria, Ghana en Togo. Een interessante ontwikkeling. Ondanks dat het continent wereldwijd het laagste internetgebruik kent, wordt de digitale munt relatief gezien dus veel gebruikt.

Op het evenement zullen Bitcoiners uit verschillende landen, beroepen en afkomsten spreken. Ook de co-founder van Twitter, Jack Dorsey, zal een presentatie geven. Vandaag was de eerste dag van de conferentie met sprekers als Alex Gladstein van de Human Rights Foundation en Hermann Vivier van Bitcoin Ekasi sprak over circulaire Bitcoineconomieën.

We want a borderless currency. But more importantly, we want a currency that reminds us of who we are. We want a currency for humanity. Farida Bemba Nabourema

Je kunt de Africa Bitcoin Conference hier live volgen. Ook kun je op het Youtube kanaal van Connect The World live verslagen zien.


De circulaire Bitcoineconomie in Zuid-Afrika is een voorbeeld van hoe bitcoin impact kan hebben in Afrika. Lees hier meer over het project.


Belangrijke thema’s in dit artikel. Klik op een thema en ontdek meer.