Bitcoin whitepaperday weggeefactie: 'Ons Geld is Stuk'!

14 jaar geleden, op 31 oktober 2008, publiceerde het pseudoniem Satoshi Nakamoto de Bitcoin whitepaper. Uiteraard een dag dat in de Bitcoin community niet onopgemerkt voorbijgaat. Wij vieren het met een giveaway!

Bitcoin: A Peer-to-Peer Electronic Cash system

In de whitepaper: 'Bitcoin: A Peer-to-Peer Electronic Cash System' legt de nog altijd onbekende bedenker Satoshi Nakamoto in 9 pagina’s uit hoe bitcoin en de blockchaintechnologie werkt. De whitepaper begint met een reflectie op ons huidig geldsysteem.

Het publicatiejaar 2008 was ook het jaar van de financiële crisis. Deze liet zien hoe fragiel onze economie en financiële markten kunnen zijn. Volgens Satoshi was de oplossing op het wanbeleid van centrale banken een decentraal geldsysteem op basis van cryptografie in plaats van vertrouwen. Satoshi legt verder in de whitepaper uit hoe bitcoin door middel van de blockchain technologie een oplossing kan bieden voor het double-spending problem.

Giveaway: 'Ons geld is Stuk'

Om deze historische dag te vieren geven wij via Twitter 21 paren van het 'Ons Geld is Stuk' boek weg. Op Twitter worden 6 bijzondere uitspraken van de bedenker van Bitcoin uitgelicht.

Lees hier de gehele Twitterdraad voor alle quotes en de voorwaarden van de weggeefactie van het boek.


Bekijk hier onze review van de Holdr One Titanium.


Belangrijke thema’s in dit artikel. Klik op een thema en ontdek meer.