Laat je niet gek maken door al die hypecoins

"WIL JIJ JOUW CRYPTO EARNINGS INSTANT MULTIPLYEN VANUIT BALI?! ...Ons niet bellen... Laat je niet gek maken door die hypecoins", zo luidt de nieuwe advertentie van Bitonic, "Wij doen alleen aan bitcoin, en dat geeft rust. Bitcoin koop je bij Bitonic".

De boodschap is duidelijk: Voor de snelle handel in op lucht gebaseerde cryptovaluta, waarmee je binnen de kortste keren zogenaamd bakken met geld kunt verdienen, moet je niet bij Bitonic zijn. Maar wat onderscheid bitcoin dan van al die andere cryptovaluta?

Hypecoins en gouden bergen

Bitonic, de pionier van de Nederlandse Bitcoinmarkt, geeft in hun commercial een duidelijk signaal af tegen de trend van hypecoins en 'finfluencers' die gouden bergen beloven. De cryptomarkt wordt gedomineerd door cryptovaluta's en platformen die hoge rendementen beloven en inspelen op de FOMO-gevoelens van nietsvermoedende crypto investeerders.

Deze praktijken trokken inmiddels ook de aandacht van de Autoriteit Financiële Markten (AFM), die momenteel een onderzoek uitvoert naar de werkwijze van verschillende finfluencers. De afgelopen jaren zijn er duizenden cryptomunten gecreëerd, de één met een nog sterker verhaal dan de ander, maar bijna allemaal met het doel de bedenkers ervan zo snel mogelijk te verrijken.

Ook platforms die hoge rendementen beloven via 'staking' of het uitlenen van cryptomunten spelen een belangrijke rol. Deze bedrijven nemen enorme risico's met klanttegoeden en worden grootschalig gepromoot door influencers. Zelfs beroemdheden zoals de American footballspeler Tom Brady worden ingezet om platforms zoals het omstreden FTX de hemel in te prijzen. Ook in Nederland zijn er voorbeelden, zo zijn er duizenden euro's van particuliere beleggers verloren gegaan door het dubieuze cryptoproject 'Xpose Protocol'. Vasco Rouw, toenmalig Ajax directeur Marc Overmars en rapper Boef waren zogenoemde 'adviseurs' van het project.

Wet- en regelgevende instanties wereldwijd hebben ook hun pijlen gericht op deze cryptovaluta en handelsplatforms. Zo heeft de Securities and Exchange Commission (SEC), de Amerikaanse beurswaakhond, Binance US en Coinbase aangeklaagd voor het aanbieden van ongereguleerde effecten. En wordt er steeds vaker duidelijk onderscheid gemaakt tussen Bitcoin en andere cryptovaluta.

Bitcoin koop je bij Bitonic

In tegenstelling tot anderen is Bitonic gespecialiseerd in Bitcoin. Het eerste en enige Bitcoinbedrijf van Nederland bleef altijd trouw aan haar missie om Bitcoin bruikbaar en toegankelijk te maken voor iedereen. Terwijl anderen zich lieten verleiden door het aanbieden van honderden verschillende cryptovaluta's blijft de focus van Bitonic haarscherp - Bitcoin only. Bitonic staat dan ook bekend als dé Bitcoinautoriteit van Nederland.

In een chaotische cryptomarkt, gedomineerd door hypecoins, FOMO en valse beloftes, is Bitonic al ruim 11 jaar de stabiele factor en een haven van rust. Bitcoin is en blijft de enige coin op het platform. Bitonic roept klanten op niet hals over kop beslissingen te maken, maar aan de lange termijn te denken - dat geeft rust.


Nog geen klant van Bitonic?  Maak in enkele minuten een account aan.



Belangrijke thema’s in dit artikel. Klik op een thema en ontdek meer.