Lightning Network: technische basis

Naar aanleiding van de bijeenkomst in Milaan van de voornaamste ontwikkelaars die werken aan het Lightning Network heeft Rusty Russel de specificatie van het Lightning Network uitgeschreven in een serie korte blogs. In Milaan zijn veel technische details besproken over de exacte implementatie van het Lightning Network. Deze productieve bijeenkomst heeft bijgedragen aan de uitgebreide specificatie van het Lightning Network van inmiddels ruim 80 pagina's lang.

De blogs van Rusty geven een algemeen overzicht van de implementatie en gaan in op de volgende onderwerpen:

  1. Overzicht (link)
  2. Basisprotocol (link)
  3. Payment channel protocol (link)
  4. Bitcointransacties en scripts (link)
  5. Onion Routing protocol (link)
  6. Nodes en on-chain transactions (link)
  7. Peer-to-peercommunicatie van channels (link)
  8. Versleutelde communicatie (komt nog)

We schreven al eerder over de eerste testtransactie van het Lightning Network, deze vond plaats tussen twee van de ontwikkelaars. Lightning is nog in ontwikkeling en het zal nog even duren voor het klaar is voor gebruik, maar door de uitgebreide specificatie is nu grotendeels duidelijk wat de algemene basis is voor de verschillende implementaties die in de toekomst met elkaar zullen samenwerken.

Wanneer Lightning af zal zijn is niet alleen afhankelijk van de ontwikkelaars, ook Segregated Witness is nodig voor een volledig functionerend Lightning Network. Het stemmen voor adoptie van Segregated Witness ligt op dit moment bij de miners.

Naast het uitwerken van allerlei ingewikkelde technische details hebben de developers zich ook geconcentreerd op de dingen die echt belangrijk zijn, zoals het theme song van het Lightning Network:

theme


Belangrijke thema’s in dit artikel. Klik op een thema en ontdek meer.