Vooruitblik Bitcoin Amsterdam 2024 (9 & 10 oktober)

Op 9 en 10 oktober is het weer tijd voor het grootste jaarlijkse bitcoinevenement van Nederland: Bitcoin Amsterdam 2024. Met ruim 130 sprekers, drie podia en meer dan 60 presentaties en discussies belooft het opnieuw twee bruisende dagen te worden. Ook bitcoin.nl is er weer bij en in dit artikel blikken we vast vooruit. 

Na twee eerdere edities in 2022 en 2023 vindt over een paar weken de derde editie van Bitcoin Amsterdam plaats, net als voorgaande jaren op het evenemententerrein van de Amsterdamse Westergasfabriek. Daar zullen duizenden bezoekers elkaar gedurende twee dagen ontmoeten, workshops bijwonen en luisteren naar sprekers uit de internationale bitcoingemeenschap.

Bitcoin Amsterdam 2024

Het programma van Bitcoin Amsterdam 2024 ziet er veelbelovend uit. Met ruim 130 sprekers, verdeeld over drie podia, zijn er meer dan 60 presentaties en discussies bij te wonen. 

Het thema van dit jaar is: "Hoe ziet bitcoin eruit in het jaar 2050". Speciale aandacht gaat daarbij uit naar vier onderwerpen: mining & energie, Europese inflatie, privacytechnologieën en 'building on bitcoin'

Het evenement lijkt dit jaar meer gericht op ervaren bitcoiners dan voorgaande jaren. Zo zijn er deze keer weinig algemene presentaties over het nut van bitcoin, maar vooral over technologische ontwikkelingen, actualiteiten, toekomstvisies en onderwerpen zoals mining, institutionele adoptie en regelgeving.


Sprekers

Deze verlegde focus is ook terug te zien op de sprekerslijst. Daar treffen we dit jaar vooral insiders uit de bitcoingemeenschap, met publiekstrekkers als bitcoinontwikkelaar Adam Back, Lightning Labs CEO Elizabeth Stark en de altijd energieke CEO van Strike Jack Mallers.

Ook diverse bitcoin- en lightningontwikkelaars zijn aanwezig, waaronder Abubakar Nur Khalil, Alex Bosworth, Martti Malmi, Tadge Dryja en Sjors Provoost.

Uit de politieke arena treffen we sprekers van The Bitcoin Policy Institute en de Britse wederhelft, voorzitters van de Nederlandse en Duitse belangenverenigingen, evenals de Surinaamse presidentskandidate Maya Parbhoe, de lijsttrekker van de Piratenpartij Tom van Lamoen en een politica uit de Duitse Bundestag. Vanuit de financiële wereld sluiten diverse fondsenmanagers aan en sprekers zoals Willem Middelkoop en Paul Buitink.

Daarnaast zijn diverse bekende bitcoiners en commentatoren van de partij, zoals Dylan Leclair, Rational Root, Stephen Livera, Dan Held, Pierre Rochard van Riot platforms en klimaatonderzoeker Daniel Batten.

De volledige lijst met sprekers is lang: neem zelfs eens een kijkje

Bitonic app: de eenvoudigste manier om bitcoin te kopen, verkopen of bewaren. Alles op één plek.

Evenemententerrein

Behalve luisteren naar sprekers, zijn er tal van andere dingen te doen op Bitcoin Amsterdam 2024.

Zo is er onder andere een hal met stands van bitcoinbedrijven, waar je contact kunt leggen, vragen kan stellen of nieuwe producten kan bekijken. Ook is er een media-lounge en een art gallery met bitcoinkunst. En zoals gewoonlijk is de Nederlandse podcast Satoshi Radio ook weer van de partij met live-opnames.


Tussendoor vind je op de Food Court bovendien een brede variëteit aan food stalls. Friet, vegetarisch of Aziatisch en meer; er is voor ieder wat wils. En natuurlijk koffie, want na een paar uur kan je wel een oppepper gebruiken. Wellicht sta je daar opeens in de rij achter een bekende bitcoiner - ook dat kan zomaar. Betalen kan natuurlijk met bitcoin, maar euro's mag ook.


Side-events

Ook buiten het evenemententerrein zijn er activiteiten rondom Bitcoin Amsterdam 2024. Die zijn officieel geen onderdeel van het evenement, maar worden wel in het kader ervan georganiseerd.

Voorafgaand is er op dinsdag 8 oktober de hele dag een Nostrdam bijeenkomst, waarbij de nadruk ligt op het decentrale berichtenprotocol Nostr. Op dinsdagavond is er voor technisch onderlegde bitcoiners bovendien ook de mogelijkheid om een Bitdevs seminar bij te wonen. 

Op woensdagavond 9 oktober kan je na de eerste dag van Bitcoin Amsterdam eventueel doorlopen naar een De Bitcoin Meetup. Dat wordt gehouden in arcadehal Blast Galaxy en is op loopafstand van de Westergasfabriek. 

Toegang

Bitcoin Amsterdam 2024 vindt plaats op 9 en 10 oktober op het evenemententerrein van de Westergasfabriek in Amsterdam. Toegangskaartjes zijn nog beschikbaar en kosten €250 per stuk. Daarmee verkrijg je toegang tot beide dagen.

Daarnaast zijn er ook Whale-passes verkrijgbaar voor €2921, die toegang verschaffen tot een VIP lounge, netwerkmogelijkheden en exclusieve kleinschalige sessies met sprekers.


Voor een sfeerimpressie van Bitcoin Amsterdam, zie onze verslagen van Bitcoin Amsterdam 2022 en Bitcoin Amsterdam 2023.


Belangrijke thema’s in dit artikel. Klik op een thema en ontdek meer.