Bitcoin Amsterdam 2023: het grootste Bitcoinevenement van Nederland keert terug

Op 12 oktober 2023 vindt opnieuw Bitcoin Amsterdam plaats, het grootste Bitcoinevenement van Nederland. Duizenden bezoekers komen dan bijeen op het evenemententerrein van de Amsterdamse Westergasfabriek om elkaar te ontmoeten en te luisteren naar gastsprekers uit de hele wereld. Entreetickets zijn nu te koop.

Na het succes van vorig jaar volgt in oktober de tweede editie van het evenement. Volgens organisator Sebastiaan van Erne van Amsterdam Decentralized wordt het dit keer nog indrukwekkender. Hij kondigde de tweede editie van het evenement aan tijdens de Satoshi Radio podcast

We zijn nu al bezig met de plannen en ik ga er niks over zeggen, maar het gaat de afgelopen keer zeker overtreffen. Sebastiaan van Erne, Amsterdam Decentralized

Bitcoin Amsterdam 2023 vindt plaats op 12 oktober en duurt dit keer twee dagen. Amsterdam Decentralized werkt ervoor opnieuw samen met BTC Inc., de organisatie achter onder andere Bitcoin Miami en BitcoinMagazine.com. Volgens Van Erne gaat er dit jaar extra aandacht uit naar de Europese situatie en het betrekken van Europese partijen, met als doel er een 'echt Europees evenement' van te maken. Hij hoopt op zo'n 5000 bezoekers.

Het Sound Money Fest, het muziekfestival dat vorige keer op de derde dag plaatsvond, wordt dit jaar overgeslagen. In plaats daarvan komt er een 'mega borrel' op de vrijdagavond - volgens Van Erne de moeite waard om nu al vast in je agenda te noteren.

De kaartjes kosten in de voorverkoop €250. Voor de Nederlandse Bitcoingemeenschap is er ook een tijdelijke kortingsactie waarbij tickets €100 goedkoper zijn als je gebruikmaakt van de kortingscode: BA23100OFF. Wees er snel bij, want de kortingsactie geldt slechts tot 19 april! Voor meer vermogende Bitcoiners zijn er eventueel ook 'Whale passes' te koop voor €2500.

Voor wie dat te duur vindt, of als de datum niet uitkomt, zal er ook de mogelijkheid zijn om veel presentaties via livestreams te bekijken. Mogelijk mis je dan wel een deel, en natuurlijk ontbreekt dan de algehele ervaring. Op bitcoin.nl zullen wij ook opnieuw verslag doen.

Voor meer informatie of voor tickets kan je terecht op de website van Bitcoin Amsterdam.

Vorige editie

Vorig jaar was de eerste editie van Bitcoin Amsterdam een geslaagd evenement. Gedurende drie dagen stroomde het terrein van de Amsterdamse Westergasfabriek vol met Bitcoin-enthousiastelingen, met een gezellige sfeer die nog het meest te vergelijken was met een festival.

Verspreid over meerdere gebouwen konden bezoekers luisteren naar sprekers uit de internationale en Nederlandse Bitcoingemeenschap, deelnemen aan workshops, in contact komen met podcasters of Bitcoinbedrijven en tussen alle drukte door een hapje eten bij één van de kraampjes op het food court. De spectaculaire aftrap, de aankleding en strakke organisatie maakten op velen indruk.

Was het de moeite waard? Beoordeel het zelf: we deden destijds verslag van de eerste en tweede dag en schreven ook een algemene sfeerimpressie.


In mei vindt eerst nog Bitcoin Miami plaats, de Amerikaanse tegenhanger van Bitcoin Amsterdam.


Belangrijke thema’s in dit artikel. Klik op een thema en ontdek meer.