Deze Bitcoinconferenties wil je niet missen

De wereld van Bitcoin is dynamisch, grensverleggend en continu in beweging. Het is een wereld die mensen van alle achtergronden samenbrengt om te leren, innoveren en samen te werken. Dit jaar vinden er over de hele wereld tal van Bitcoinconferenties plaats, die zowel nieuwkomers als experts de kans bieden om elkaar te ontmoeten. Hierbij een overzicht van de belangrijkste Bitcoin-only evenementen van dit jaar.  

Europa

BTC Prague | 8 - 10 juni | Praag, Tsjechië

Het Europese Bitcoinseizoen wordt dit jaar in stijl afgetrapt in Tsjechië met BTC Praag. Met 10.000 verwachte bezoekers, 80 sprekers en meer dan 100 aanwezige bedrijven, is BTC Prague ook gelijk één van de grootste Europese evenementen. Dit weerspiegelt zich in de aanwezigheid van grote namen als Michael Saylor, Adam Back en Marak Palatinus. Tickets voor de conferentie zijn vanaf €260 te krijgen, maar voor enkel €9 kan het ‘gewone’ publiek al toegang krijgen tot delen van het evenement.

BTC23 | 14 - 16 september | Innsbruck, Oostenrijk

In Innsbruck zal in september wederom BTC23 plaatsvinden, de grootste Duitstalige Bitcoinconferentie in onze lijst. Deze driedaagse conferentie biedt een interessant programma aan haar bezoekers. BTC23 is bovendien een unieke gelegenheid om de bakermat van de Oostenrijkse school van de economie te bezoeken. Tickets zijn er al vanaf €349, maar je krijgt 5% korting als je met bitcoins betaald!

Surfin'Bitcoin | TBA | Biarritz, Frankrijk

Hoewel de officiële aankondiging nog moet volgen, lijkt het erop dat Surfin'Bitcoin dit jaar opnieuw haar intrek neemt in het pittoreske Franse kustplaatsje Biarritz. Deze unieke conferentie biedt de ideale combinatie van surfen op Bitcoinadoptie en echte daadwerkelijk golven langs de kust, op een steenworpafstand van het Biarritz Casino. Een sfeerverslag van vorig jaar vind je hier

Bitcoin Amsterdam | TBA | Amsterdam, Nederland

Hoewel er voor de 2023-editie van Bitcoin Amsterdam nog geen officiële aankondiging is gedaan, kunnen we alvast reikhalzend uitkijken naar oktober. Deze conferentie brengt de wereld van Bitcoin naar ons eigen Amsterdam. In de voorgaande editie heeft Bitcoin Amsterdam haar bezoekers een interessant programma vol inspirerende sprekers en boeiende discussies geboden. Als je benieuwd bent naar wat je kunt verwachten, bekijk dan hier en hier een verslag van de vorige editie.

Noord-Amerika

Bitcoin 2023 | 18 - 20 mei | Miami, Verenigde Staten

Meer dan 15.000 deelnemers, 2000 aanwezige bedrijven, en 250 sponsoren: de Verenigde Staten doet alles groter. Ook Bitcoinconferenties. Aan de zonovergoten kust van Miami Beach, van 18 tot 20 mei, kunnen bezoekers genieten van zowel zon en strand als boeiende gesprekken over Bitcoin. Het evenement brengt toonaangevende figuren uit de industrie samen, zoals Michael Saylor, Jack Mallers en Stacy Herbert, naast meer dan 150 andere experts. Kwaliteit heeft echter zijn prijs. Een algemene ticket kost momenteel $749, terwijl de luxueuze 'Whale Pass' $9.499 bedraagt.

Pacific Bitcoin | 10 - 11 november | Los Angeles, Verenigde Staten

Aan de andere kant van de Verenigde Staten vindt in Los Angels de conferentie Pacific Bitcoin plaats op 10 en 11 november 2023. Prominente sprekers zoals Stephan Livera, Natalie Brunell en Peter McCormack hebben al bevestigd dat zij hun expertise zullen delen tijdens het tweedaagse bijeenkomst. Early Bird tickets zijn op het moment van schrijven $495. 

Zuid Amerika

LABITCONF | TBA

Latijna-Amerika’s grootste Bitcoin- en blockhainconferentie LABITCONF is voor 2023 nog niet officieel aangekondigd, maar zal waarschijnlijk weer in november dit jaar plaatsvinden verspreid over vier dagen. De locatie varieert elk jaar, dus wacht nog even met je vliegticket boeken. Vorig jaar was het programma gevuld met gerenommeerde sprekers zoals Elizabeth Stark, Michael Stark en Álvaro de María. Het evenement besteedde echter ook aandacht aan Web 3 en andere crypto-gerelateerde onderwerpen.

Afrika

Africa Bitcoin Conference | TBA | Accra, Ghana

De eerste Bitcoin-only conferentie in Afrika vond afgelopen december plaats in Accra, Ghana, en zal naar verwachting in 2023 terugkeren. De adoptie van Bitcoin in sommige Afrikaanse landen groeit in een indrukwekkend tempo, vooral in gebieden waar lokale valuta's instabiel zijn. De Africa Bitcoin Conference is een belangrijk evenement om de groeiende interesse in en het gebruik van Bitcoin op het continent te ondersteunen. Houd de ontwikkelingen rondom deze conferentie in de gaten door de organisatoren op Twitter te volgen.

Australië

Bitcoin Alive | 15 april | Sydney, Australië

In Sydney vindt op 15 april de eerste Bitcoin-only conferentie in Australië plaats, Bitcoin Alive. Knut Svanholm, Jake Woodhouse en Andi Pitt zullen samen met andere sprekers de Aussie Bitcoiners op de hoogte brengen van de meest recente ontwikkelingen. Mocht je in april down-under zijn, dan kan je een ticket bemachtigen voor $249.  

Azië

LightningCon Vietnam | 23 - 24 maart | Da Nang, Vietnam

Hoewel dit artikel mogelijk te laat verschijnt om je over te halen naar Vietnam te vliegen, verdient LightningCon absoluut een vermelding in deze lijst. Als Azië's eerste Bitcoin-only conferentie is het evenement een mijlpaal in de regio. De organisatoren benadrukken het belang van Bitcoinadoptie voor Zuidoost-Azië, waar 70% van de 685 miljoen inwoners beperkte of geen toegang heeft tot het financiële systeem. LightningCon zet haar boodschap kracht bij door naast de reguliere basistickets van $500, lokale bezoekers en studenten de mogelijkheid te bieden om voor slechts $30 toegang te krijgen tot het conferentiecentrum in Da Nang, ook wel bekend als Bitcoin Beach Vietnam.


Beeldmateriaal: Bitcoin 2023, Africa Bitcoin Conference.

Belangrijke thema’s in dit artikel. Klik op een thema en ontdek meer.