Twitter toont de bitcoinkoers met $BTC

Sinds deze week toont Twitter de prijsnotering voor bitcoin. Gebruikers kunnen deze bekijken met behulp van de zoekfunctie van het platform. Bij het zoeken naar bitcoin of BTC, of bij het klikken op een tweet met '$BTC', wordt de actuele bitcoinkoers weergegeven.

De prijsweergave wordt mogelijk gemaakt door TradingView, een platform voor live marktprijzen. Ook biedt Twitter een link naar eToro, een Israëlische exchange waar bitcoin kan worden gekocht en verkocht.


X

Vorige week werd bekend dat Twitter is overgegaan in het bedrijf X Corp., dat weer onderdeel is van het moederbedrijf X Holdings Corp. van Elon Musk. De miljardair lijkt plannen te hebben om van Twitter een ‘alles-in-één app’ te maken, genaamd X. 

De samenwerkingen met TradingView en eToro lijken een eerste stap in de evolutie van het sociale-mediaplatform. Ook kunstmatige intelligentie zal een rol gaan spelen in de toekomst, alhoewel de rol hiervan nog onduidelijk is. Musk heeft namelijk nog een bedrijf genaamd X.AI opgericht binnen de X. Holdings Corp. structuur, meldde de Washington Post.

Musk's kort maar krachtige aankondiging van X. 

Musk en Bitcoin

Musk’s visie op Bitcoin is moeilijk te doorgronden. In februari 2021 maakte hij bekend dat Tesla voor $1,5 miljard aan bitcoins had gekocht en bitcoinbetalingen zou accepteren bij de aankoop van auto's. Een paar maanden later werd de beslissing echter teruggedraaid vanwege milieuoverwegingen, aldus Musk. In 2022 verkocht Tesla een groot deel van hun bitcoins. Musk zou persoonlijk nog wel een hoeveelheid bitcoin bezitten.


Twitter voegde eerder al eens een Bitcoin emoji toe en een fooi-mogelijkheid via Lightning.Belangrijke thema’s in dit artikel. Klik op een thema en ontdek meer.